středa 30. března 2016

Jarní ředkvičkový salát

Pojďme si spolu připravit velice jednoduchý salát. I ti nejzarytější odpůrci štiplavé chuti ředkviček budou překvapeni, jak je to dobré!

Co budeme potřebovat na 2 porce?

1 svazek ředkviček (pokud jsou prťavé, pak 2 svazky)
1 jarní cibulka (kdo má rád, může i dvě)
cca 1 lžíci olivového oleje
cca 1 lžíci bílého vinného octa
cca 1 lžíci hnědého cukru
sůl a pepř



Postup:

Ředkvičky umyjeme a nakrájíme. Je úplně jedno jestli na kolečka, půl kolečka, osminky. Zkrátka, jak se vám to líbí. Cibulku nakrájíme na kolečka.

Celý proces po nakrájení bude ultra krátký, takže si připravte nádobí, ve kterém budete servírovat.

Na pánvi zahřejeme olej, jakmile v něm budou malinké bublinky...


...přidáme cibulku a ředkvičky.


  Párkrát prohodíme, aby se olej spojil se zeleninou, pak přidáme cukr a v pánvičce to začne lehce karamelizovat.

Bílé středy ředkviček začnou být růžové a my už jen přidáme lžíci octa.


Osolíme a opepříme a podáváme s tím, co máme rádi. Já jsem zrovna vařila bramborovou kaši a k ní upekla kuřecí stehna.


S čím si tento salát dáte vy? Budu ráda, když mi to napíšete.

Dobrou chuť!

K.

Žádné komentáře:

Okomentovat