Co budeme potřebovat na 2 porce?
1 svazek ředkviček (pokud jsou prťavé, pak 2 svazky)
1 jarní cibulka (kdo má rád, může i dvě)
cca 1 lžíci olivového oleje
cca 1 lžíci bílého vinného octa
cca 1 lžíci hnědého cukru
sůl a pepř
Postup:
Ředkvičky umyjeme a nakrájíme. Je úplně jedno jestli na kolečka, půl kolečka, osminky. Zkrátka, jak se vám to líbí. Cibulku nakrájíme na kolečka.
Celý proces po nakrájení bude ultra krátký, takže si připravte nádobí, ve kterém budete servírovat.
Na pánvi zahřejeme olej, jakmile v něm budou malinké bublinky...
...přidáme cibulku a ředkvičky.
Bílé středy ředkviček začnou být růžové a my už jen přidáme lžíci octa.
Osolíme a opepříme a podáváme s tím, co máme rádi. Já jsem zrovna vařila bramborovou kaši a k ní upekla kuřecí stehna.
S čím si tento salát dáte vy? Budu ráda, když mi to napíšete.
Dobrou chuť!
K.
Žádné komentáře:
Okomentovat